Oncologie

Momenteel krijgt één op de drie mensen in Nederland een bepaalde vorm van kanker. Anderzijds is het zo dat steeds meer mensen kanker overleven. Tijdens en ná de behandeling van kanker kunnen klachten, zoals vermoeidheid, leiden tot een lagere kwaliteit van leven, verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven en een verminderde participatie op de arbeidsmarkt. Oncologische revalidatie kan mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker helpen om de kwaliteit van leven en deelname aan het arbeidsproces te verbeteren.

Revalidatie

Oncologische Revalidatie is bedoeld om patiënten tijdens en/of na hun behandelperiode in het ziekenhuis te laten werken aan hun belastbaarheid onder begeleiding van een fysiotherapeut. In dit op maat gemaakte trainingsschema werken we volgens de landelijke Richtlijn voor Oncologische Revalidatie. De richtlijn is opgesteld door de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC), in samenwerking met het KNGF.

Oncologische revalidatie is ook geschikt voor kankerpatiënten die voor, tijdens en/of na hun behandeling in het ziekenhuis aan hun conditie willen werken. Zowel curatieve als palliatieve patiënten kunnen deelnemen aan het revalidatie programma. Tijdens de palliatieve fase verschuift de doelstelling naar het optimaliseren van de fysieke conditie en de kwaliteit van leven.