Lymfe-oedeemtherapie

.

Klik op het logo om naar de registratie te gaan

logo nvfl

Lymfestelsel

lymfestelselHet menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen,
de lymfebanen en de hersenbanen.
Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht, zoals het vervoer van prikkels, hormo­nen, schadelijke stoffen en het uitwisselen van gassen. Het totaal van deze processen wordt de waterhuis­houding genoemd.

Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij het onderhouden van een goede leefomgeving van                     de ­lichaamscellen.

Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam.
Deze functie kan bemoeilijkt worden als gevolg van een ongeval, ziekte, bestraling, operatie waarbij lymfeklieren zijn weg-genomen, stress of aangeboren. Door een stagnatie in het lymfesysteem wordt een goede doorstroming belemmerd en kan er oedeem ontstaan. De drainage van de lymfe kan met een heel lichte massage geoptimaliseerd worden. Tevens wordt er binnen de oedeemfysiotherapie gebruik gemaakt van andere technieken zoals lymftaping en/of compressietherapie. De fysiotherapeuten Christa van Nispen en Saskia van den Eshof zijn gespecialiseerd in Lymfe-/ Oedeemfysiotherapie binnen onze praktijk. Zij zijn geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie.

Christa van Nispen als Saskia van den Eshof blijven speciale nascholing hiervoor volgen om zo up to date te blijven van  de nieuwste technieken.

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Tel.030-2252549 of mailen naar info@fysiobilthoven.nl